ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grecia a intrat în incapacitate de plată față de Fondul Monetar Internațional după ce nu a onorat rambursarea unei scadențe de peste 1,5 miliarde de euro, a anunțat instituția de la Washington.

Grecia are un trecut tumultos din punct de vedere financiar, ţara fiind în faliment de patru ori de-a lungul istoriei. Febra împrumuturilor a început în anii '80 şi s-a amplificat după intrarea în zona euro. Ţara s-a îndatorat pentru a-şi ridica nivelul de trai. Doar un sfert din banii împrumutaţi au finanţat investiţii.

În mai s-au împlinit cinci ani de când Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană și Fondul Monetar Internațional au preluat controlul asupra economiei grecești. Fotograful Dimitris Michalakis a realizat o serie de fotografii în decursul ultimilor cinci ani care scot în evidență impactul social al austerității în Grecia.
 
Majoritatea pensionarilor greci trăieşte în sărăcie, fără să-și poată permite să plătească electricitatea, chiria, telefonul, apa, încălzirea sau medicamentele.