ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un submarin american a ajuns în Coreea de Sud, pe fondul tensiunilor generate de cel mai recent test balistic al Phenianului, transmite BBC News, exact în ziua în care Phenianul sărbătorește marți împlinirea a 85 de ani de la înființarea armatei sale. În paralel,  oficiali de la vârful administrației președintelui Donald Trump vor avea miercuri o întâlnire inedită la Casa Albă cu întregul Senat pentru a-i informa pe aleși în legătură cu situația din Coreea de Nord.
 
O nouă mutare a administrației Trump pentru a pune presiune pe Phenian. Submarinul nuclear USS Michigan, care transportă 154 de rachete de croazieră Tomahawk, 60 de membri ai trupelor speciale și minisubmarine,  a ajuns în Coreea de Sud. Vasul urmează să ia parte la exerciții militare împreună cu grupul de luptă Carl Vinson.
 
Operațiunea are loc in contextul  în care Coreea de Nord sărbătorește marți împlinirea a 85 de ani de la înființarea armatei sale.
 
Între timp, toți cei 100 de senatori au fost chemați la Casa Albă pentru un briefing cu secretarul de stat Rex Tillerson, secretarul apărării Jim Mattis, directorul comunității de informații, Dan Coats, și generalul Joseph Dunford, președintele comitetului șefilor de stat major, a anunțat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer.

În mod obișnuit, oficialii administrației sunt cei care merg la Capitol Hill pentru a se adresa membrilor Congresului în chestiuni de politică externă, astfel că este neobișnuit ca întregul Senat să se ducă la Casa Albă și ca toți cei patru oficiali să fie prezenți.

Washingtonul și-a exprimat tot mai multe îngrijorări în legătură cu testele nucleare și cu rachetă ale Coreii de Nord, dar și cu amenințările Phenianului că va ataca SUA și aliații asiatici ai acestora.

Potrivit unor consilieri de congresmeni, organizarea întâlnirii la Casa Albă are ca scop să transmită Coreii de Nord mesajul că SUA vorbesc serios atunci când spun că vor o schimbare de politică, scrie Agerpres.