ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ankara a solicitat Bruxelles-ului să dubleze, de la 3 la 6 miliarde, ajutorul acordat Turciei pentru refugiați. UE s-a conformat.

Uniunea Europeană va dubla ajutorul pe care îl oferă Ankarei pentru refugiații sirieni, de la trei miliarde la șase miliarde de euro, și va prelua direct din Turcia refugiați sirieni, potrivit proiectului declarației finale a summitului UE-Turcia de la Bruxelles, consultat de Reuters.

Proiectul de declarație, întocmit în cursul summitului UE-Turcia de luni, cuprinde acțiunile pe care ar putea să le întreprindă fiecare parte pentru a pune capăt crizei migrației.

Printre propuneri figurează cea potrivit căreia Turcia îi va prelua pe toți migranții ilegali din insulele grecești, inclusiv sirieni, în timp ce UE va prelua direct din Turcia câte un refugiat sirian pentru fiecare sirian reprimit de către Ankara din insulele elene. 

UE va oferi încă trei miliarde de euro, până la finalul lui 2018, pentru a ajuta Turcia să-i adăpostească pe sirieni, dublând astfel suma de trei miliarde de euro propusă anul trecut Ankarei. 

În fine, UE va relaxa regimul de vize Schengen pentru cetățenii turci până la sfârșitul lunii iunie, mai devreme decât fusese planificat.