ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 7.000 de persoane au participat, sâmbătă, în Croația, la un marș împotriva avortului, organizat de grupuri catolice și conservatoare, informează site-ul postului de televiziune France 24.

Câteva mii de croați, inclusiv soția prim-ministrului croat, s-au alăturat unui marș anti-avort în capitala Croației, Zagreb, fapt ce ar putea semnala o posibilă interzicere a avortului de către guvernul conservator.

Poliția a anunțat că aproximativ 7.000 de persoane au participat la evenimentul "Marș pentru Viață".

"Oamenii vin din întreaga Croației pentru a arăta că sunt pentru viață, familie și Croația", a afirmat Zeljka Markic, unul dintre organizatori.

"Orice persoană rațională ar trebui să sprijine inițiativa Marș pentru Life", a declarat Sanja Oreskovic, soția premierului croat, citată de televiziunea regională N1.

Avortul a fost legalizat în Croația în 1978 și este permis la cerere până în săptămâna a 10-a de sarcină. Obiecția de conștiință care le permite medicilor să refuze practicarea sau asistarea avortului este inclusă în lege.