ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ofensiva Rusiei în Siria, declanșată luna trecută, merge înainte. Bombardamentele s-au intensificat după atacurile de la Paris, iar cel care coordonează atacurile asupra jihadiștilor din ceea ce presa numește "War Room" este însuși Vladimir Putin.

Cel care deține frâiele operațiunii militare a Rusiei în Siria este Vladimir Putin. Ajutat de generalii și consilierii săi militari.
 
Pentru prima dată, Rusia pune la dispoziția presei imagini cu "War Room" (sala de război), o cameră care pare despinsă mai curând dintr-un film despre Apocalipsă. 
 
Este vorba de Centrul Național de Apărare, aflat la circa doi km de Piața Roșie și de Kremlin, scrie Daily  Mail.
În imensa sală sunt înșirate pe mai multe rânduri birouri, la care sunt așezați câte doi, în fața computerelor, analiști militari, pe trei niveluri. Toți monitorizează activitățile din zone de conflict.
 
Acest centru de comandă este echivalent celui american de la Pentagon, dar, scrie presa britanică, este mult mai modern, fiind terminat în 2014.

Se spune că, pe lângă amenăjările speciale care protejează acest centru de atacuri nucleare, sub el se află o galerie de tuneluri, lungă de peste 300 de km, care duc spre diverse colțuri ale Moscovei și chiar în afara capitalei Rusiei.