ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lui Edi Rama, premierul Albaniei, îi place să apară la evenimente oficiale cât mai nonconformist. Așa s-a întâmplat și la summitului Cartei Adriatice, unde a participat și Mike Pence, vicepreședintele SUA.

Edi Rama nu a fost acceptat la fotografia oficială a summitului Cartei Adriatice din cauza adidașilor săi, pe care i-a purtat, de altfel, și la alte întrevederi de vârf.

Fotografiile oficiale publice pe site-ul Cartei Adriatice îl prezintă pe Pence înconjurat de liderii Muntenegrului, Bosniei, Croației, Macedoniei, Kosovo, Serbiei și Sloveniei, dar nu și de premierul Albaniei. Toți au pus lipsa lui Edi Rama, un pictor nonconformist, pe seama vestimentației sale. Autoritățile albaneze nu au făcut niciun comentariu pe marginea acestui subiect.
 


Nu este pentru prima oară când Edi Rama apare în contrast cu stilul sobru impus întâlnirilor la vârf. El a purtat adidași și la o întrevedere cu președintele francez Emmanuel Macron.

Edi Rama este cunoscut ca fiind un apropiat al lui George Soros. Relația este atât de apropiată încât Rama a fost printre puținii invitați la cea de-a treia nuntă a magnatului, ce a avut loc în 2013. Soros este cel care l-a impus la putere pe Rama, după ample manifestații.