ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre soldații americani care l-au păzit pe Saddam Hussein după ce a fost capturat a făcut dezvăluiri despre modul cum și-a petrecut fostul dictator irakian ultimele zile de viață. Liderul irakian a fost executat prin spânzurare pe 30 decembrie 2006.
 
În ultimele zile de viață, fostul dictator irakian Saddam Hussein a ascultat piesele celebrei artiste americane, Mary J. Blidge, a mâncat brioșe și a făcut exerciții pe o bicicletă, despre care spunea că este poneiul său.

Toate aceste noi dezvăluiri despre unul dintre ultimii dictatori ai lumii apar într-o carte scrisă chiar de unul dintre soldații americani care l-au păzit după ce a fost capturat.Tot el mărturisește că mulți dintre militarii americani se apropiaseră de dictator și chiar au plâns când acesta a fost executat, conform New york Post.

Din carte mai aflăm că Saddam Hussein și-a pedepsit fiul cel mare pentru că a tras cu arma la o petrecere și a ucis mai mulți oameni, dând foc tuturor mașinilor de lux pe care fiul sau le deținea.

La finele anului trecut, un fost analist CIA, a cărui carte a făcut senzație în America, susținea că, dacă fostul președinte irakian Saddam Hussein ar fi rămas  la putere, astăzi nu mai vorbeam de ISIS. John Nixon a relatat în cartea sa o conversație, pe care o numește "profetică", cu Saddam. Americanul susține în cartea sa  „Debriefingul unui Președinte: Interogatoriul lui Saddam Hussein", că ISIS a apărut tocmai datorită debarcării de la putere a fostului lider de la Bagdad.
 
Saddam era conștient de riscurile potențiale reprezentate de mișcările jihadiste înfloritoare și a fost dornic de a suprima orice astfel de încercări: „Saddam a simțit că grupurile extremiste islamiste din Irak reprezintă cea mai mare amenințare la adresa regimului său și a aparatului său de securitate și a lucrat asiduu să elimine astfel de amenințări.”, a relatat Nixon in carte.

Saddam Hussein a condus un sfert de secol Irakul. A fost îndepărtat de la putere în urma invaziei americane din 2003.