ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Wikileaks scoate la lumină noi date extrem de interesante. Oamenii de afaceri americani dornici de experiențe noi își pot cumpăra un post de ambasador. Banii trebuie donați candidatului la președinția SUA care câștigă alegerile. Actualul ambasador american la București, Hans Klemm, nu a cotizat deloc. Cei care au dat bani, însă au ajuns la Roma, Tokio, Paris sau Londra, conform B1 TV.

Wikileaks a publicat în această săptămână lista cu donatorii democrați din 2011 care au obținut posturi de ambasadori în ultimii cinci ani, listă obținută de la hacker-ul Guccifer.

Astfel, omul de afaceri Matthew Barzun, CEO la un site american, a donat suma record de trei  milioane și jumătate de dolari către Convenția Partidului Democrat și către fondul de campanie al lui Barak Obama la ultimele alegeri. Drept urmare, a fost numit ambasador în Marea Britanie și apoi în Suedia.

Postul de ambasador la Paris a fost puțin mai ieftin. Charlie Rivkin, CEO-ul unei companii de producție media, a achitat pentru el numai două milioane și jumătate de dolari în donații.

Peste două milioane de dolari au plătit și ambasadorii trimiși în țări precum Singapore, Japonia sau Spania.

În total, 35% dintre reprezentanții diplomatici de cel mai înalt rang și-au obținut posturile prin bani grei. Ceilalți, printre care și actualul ambasador al SUA în România, Hans Klemm, sunt diplomați de carieră și trebuie să se mulțumească cu posturi în state mai puțin importante.

Astfel, nici nu sunt de mirare gafele din ultima perioada ale lui Hans Klemm. În timp ce omologii săi care au cotizat locuiesc pe domenii fabuloase și dau dineuri de lux în marile capitale ale lumii, Klemm trăiește în București și se întâlnește cu personaje precum Antal Arpad sau Sandor Tamas.

Și în timp ce ține steagul secuiesc în mână, Klemm nu poate decât să viseze la cele 5.000 de sticle de vinuri de soi  - în valoare de peste un milion de dolari - găzduite în vinoteca cu trei etaje din catacombele Vilei Taverna, de care se bucură ambasadorul Statelor Unite la Roma.

Adrian Severin: Relația noastră cu Statele Unite s-a transformat dintr-un parteneriat într-un protectorat / Conflictul SUA - Rusia este de fațadă și se vor înțelege. Dacă nu ești atent se vor înțelege pe seama celor mici