ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angajatorii au dreptul de a interzice angajaților „portul la vedere al oricăriu semn politic, filozofic sau religios”, inclusiv al vălului islamic, se arată într-o hotărâre a Curții Europeană de Justiție (CEJ).

Interdicția trebuie să se bazeze pe normele interne ale companiei, care trebuie să stipuleze ca toți angajații „să se îmbrace neutru”. Ea nu poate fi impusă în baza dorinței unui client, precizează CEJ.

Este prima decizia a instanței cu privire la problema vălului islamic la locul de muncă, scrie BBC.

CEJ a luat această hotărâre în cazul unei recepționere concediate pentru că purta un văl islamic în timpului serviciului, la o companie din Belgia.

Curtea de Casație belgiană a trimis cazul la cea mai înaltă jurisdicție europeană, în vederea unei clarificări.

Samira Achbita a fost concediat atunci când, după trei ani în compania G4S, a început să poarte un văl muncă. Ea a pretins că este discriminată pe motive religioase.

Rămâne de văzut ce consecințe va avea această  decizie a CEJ, care se poate aplica, asa cum spune textul ei, la orice „semn politic, filozofic sau religios”.