ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Magistrații Curții Supreme din Italia au decis că un bărbat de 69 de ani, surprins că se masturba în fața unor studenți în campusul unei universități, nu trebuie să execute pedeapsa de trei luni de închisoare și să plătească amenda de 3.420 de euro dată de un judecător local.

Magistrații au invocat o reformă recentă a Guvernului, potrivit căreia ”actul nu este prevăzut în lege ca fiind o infracțiune”, iar la finalul recursului au decis că bărbatul nu a comis o infracțiune având un comportament indecent în public, informează publicația „The Independent”. Cazul italianului Pietro L. se va întoarce la prefectura din Catania, care va da un nou verdict.

Italia calcă apăsat pe urmele Suediei, una dintre țările care promovează sexualitatea de orice tip. Aici, din 2013, masturbarea în public este acceptată atât timp cât nu este vizată o persoană anume.

Decizia a venit după ce un bărbat care s-a dezbrăcat pe o plajă suedeză și a început să se atingă în față tuturor, iar magistrații au considerat că bărbatul nu se autosatisfăcea pentru sau în fața unei persoane anume.