ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cutremur cu magnitudinea de 7,0 grade pe scara Richter a avut loc vineri spre sâmbătă în insula Kyushu a făcut cel puțin 19 morți și peste 1.000 de răniți, informează autoritățile japoneze.

"Alte zeci de persoane au fost prinse sau îngropate sub dărâmături, iar guvernul urma să crească numărul forțelor trimise în sudul insulei Kyushu la 20.000 în următoarele două zile, relatează DPA. 
Cutremurul, estimat inițial la 7,0 grade, s-a produs după ce un alt seism cu magnitudinea 6,5 a provocat moartea a nouă persoane și a rănit peste 1.000, joi, în aceeași regiune", conform Agerpres.

Peste 70.000 de persoane au fost evacuate și stau la adăposturi temporare în prefectura Kumanoto. Guvernul a precizat că nu au fost semnalate probleme la cele trei centrale nucleare din apropierea zonei afectate.