ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă homosexualii au un steag al lor, în culorile curcubeului, atunci și heterosexualii trebuie să poată flutura propriul steag. Rușii sunt cei care s-au gândit la asta, iar formațiunea lui Putin a decis să dea o replică pe măsură la asaltul tot mai agresiv al comunității LGBT.

Steagul în culorile curcubeului a devenit simbolul luptei pentru drepturile comunității gay și este fluturat ostentativ la fiecare paradă a homosexualilor. Sau promovat pe Facebook, așa cum s-a intâmplat recent, după ce Curtea Supremă a SUA a decis să legalizeze mariajele gay. În Rusia ortodoxă, simbolul homosexualilor trebuia contracarat. Ideea le-a venit celor din partidul Rusia Unită, al lui Vladimir Putin, care au creat un steag al heterosexualilor. Steagul reprezintă o mamă, un tată și trei copii care se țin de mână, imagine aleasă pentru a promova supremația valorilor tradiționale. Și care are hashtagul ”#adevărata familie”. 
 
Steagul va fi prezentat la Moscova pe 8 iulie, cu ocazia celebrării Zilei Familiei, a Iubirii și Loialității, în parcul "Sokolniki". 
 
Inițiatorul acestui demers este avocatul Alexey Lisovenko, care a avertizat în repetate rânduri asupra pericolului reprezentat de agresivitatea comunității gay și a steagului în culorile curcubeului. ”Acesta este răspunsul nostru la căsătoriile între persoane de același sex”, a afirmat Lisovenko, potrivit ziarului La Repubblica.
 
La începutul lunii, Alexey Pușkov, șeful Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Dumei de Stat a Rusiei, a avertizat că Statele Unite vor încerca să impună răspândirea "căsătoriilor" între persoane de același sex în alte țări, prin exercitarea de presiuni asupra acestora.

O mare parte a omenirii va refuza să accepte aceste noi valori, dar acest lucru nu va opri Statele Unite, care au spus deja că unul dintre obiectivele principale ale politicii lor va fi acela de a globaliza, a universaliza "căsătoriile" între persoane de același sex", a spus Pușkov, citat de presa rusă.