ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Daily Mail a dat publicității  imagini surprinse în timpul operațiunii de salvare a tinerei românce, rănită în atacul de la Londra. După ce a căzut de pe pod, Andreea Cristea a stat în Tamisa aproximativ 10 minute. A fost văzută mai întâi de echipajul unei ambarcațiuni pentru turiști,  care nu a putut să o salveze și a alertat pompierii. Aceștia au reușit să o scoată pe Andreea din apă.

Românca rănită în atentatul de la Londra rămâne în stare în stare gravă, dar stabilă, cu „unele evoluții pozitive". A trecut printr-o operație complexă la cap și a fost mutată apoi în alt spital din capitala britanică. Medicii spun că are probleme grave și la plămâni și o supraveghează în permanență. 

Reprezentanța României în Regatul Unit precizează că informații viitoare legate de starea de sănătate a pacientei vor fi aduse la cunoștința publicului doar cu acordul familiei.
 
Pe de altă parte, Poliția britanică a procedat vineri la trei noi arestări și a publicat fotografia presupusului autor, relatează AFP. Poliția a arestat în total 11 persoane (șapte bărbați și patru femei), cu vârste între 21 și 58 de ani: opt la Birmingham (centru), două la Manchester (nord) și una la Londra.
 
O adunare interreligioasă a avut loc vineri în fața Westminster Abbey, în apropierea locului atacului, și la care au fost prezenți arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, și responsabili ai comunităților musulmană și evreiască. Cu acest prilej a fost păstrat un moment reculegere și au fost lansate apeluri la toleranță și solidaritate.