ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul de la Damasc a făcut apel luni la refugiații sirieni să se întoarcă în țară, fără a comenta totuși în mod direct decizia controversată a noului președinte american Donald Trump de a interzice intrarea în SUA a tuturor refugiaților.

Conform agenției oficiale SANA, șeful diplomației siriene, Walid Muallem, 'a reluat apelul guvernului către refugiații sirieni instalați în țările vecine să se întoarcă în țară, reafirmându-și disponibilitatea de a-i primi și de a le asigura o viață demnă, scrie arabnews.com.

Declarațiile oficialului sirian au fost făcute în cursul unei întâlniri la Damasc cu Înaltul comisar al ONU pentru refugiați, Filippo Grandi.

Pentru moment, guvernul de la Damasc nu a reacționat după semnarea, vineri, de către președintele Donald Trump a unui decret ce interzice intrarea pe teritoriul Statelor Unite a tuturor refugiaților timp de 120 de zile și pe termen nedefinit în cazul refugiaților sirieni. Decretul interzice de asemenea intrarea timp de 90 de zile în SUA a cetățenilor din șapte țări majoritar musulmane despre care Washingtonul consideră că adăpostesc pepiniere de teroriști - Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen.

Declarația oficialului sirian survine după ce duminică armata siriană a recucerit din mâinile rebelilor regiunea Wadi Barada, din apropiere de Damasc, vitală pentru aprovizionarea cu apă a capitalei siriene, care nu mai are apă potabilă din 22 decembrie.
 
Conflictul din Siria, izbucnit în 2011, s-a soldat până în prezent cu peste 310.0000 de morți și peste 4 milioane de refugiați., conform UNHCR.