ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul de Externe de la Damasc a calificat drept " agresiune odioasă" raidul aerian al Coaliției conduse de SUA asupra unei baze militare siriene și a înaintat o notă de protest în acest sens Consiliului de Securitate al ONU.

Conform agenției oficiale de presa Sana, citată de ziarul La Repubblica, "atacul forțelor americane asupra unei cazărmi militare siriene din provincia Deir Ezzor, din estul țării, reprezintă "o agresiune odioasă" , se spune în nota de protest înaintată Consiliului de Securitate al ONU de către oficialii de la Damasc. 
 
Textul menționează că patru avioane ale Coaliției au lansat nouă rachete asupra unei baze a armatei siriene, provocând moartea a trei soldați și rănirea altor 13. În urma atacului aerian au fost distruse trei blindate și un depozit de arme și muniții. Guvernul sirian solicită secretarului general al Națiunilor Unite și Consiliului de Securitate să condamne "cu fermitate această agresiune odioasă" care contravine obiectivelor Cartei Națiunilor Unite.

Damascul solicită, de asemenea, ONU, să ia măsuri imediate pentru ca "astfel de agresiuni să nu se mai repete".

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului susține însă că raidurile coaliției ar fi vizat o tabără de antrenament a armatei, aflată la doi km de o localitate aflată sub controlul ISIS.

La rândul lor, americanii au negat, precizând, prin vocea unui purtător de cuvânt al coaliției, colonelul Steve Warren, că nu s-a efectuat niciun raid aerian împotriva armatei siriene, de la  Deir Ezzor, ci la o distanță de 55 de km.