ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părăsirea Uniunii Europene ar fi autodistructivă economic pentru Marea Britanie, afectând stabilitatea, a estimat luni premierul britanic David Cameron, în prezentarea unui raport al Ministerului de Finanțe ce avertizează cu privire recesiunea economică și pierderea a 500.000 de locuri de muncă în doi ani ca eventuale consecințe ale ieșirii țării din forul comunitar, informează Reuters, preluat de Agerpres.
 
 Cu exact o lună înaintea referendumului privind oportunitatea ieșirii Marii Britanii din UE, Cameron a spus că părăsirea forului comunitar ar periclita procesul de redresare a economiei britanice după criza financiară mondială.
 
''Ar fi ca și cum ai supraviețui unei căderi și apoi ai alerga direct înapoi către marginea prăpastiei. Este o opțiune autodistructivă'', a explicat șeful guvernului de la Londra.
 
O nouă analiză pe termen scurt ale cărei rezultate au fost prezentate luni de Ministerul de Finanțe britanic indică faptul că PIB-ul economiei britanice ar putea scădea cu 6% în primii doi ani după un vot pentru ieșirea Marii Britanii din UE (Brexit) decât în cazul în care electoratul britanic decide ca țara să rămână membră a forului comunitar.