ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce exodul refugiaților spre Europa de Vest continuă, în Germania se multiplică numărul musulmanilor care se convertesc la creștinism. Motivul acestei inflații de convertire la creștinism ar fi că, astfel, musulmanii își netezesc calea spre rămănerea într-o țară europeană.

Imigranții și refugiații musulmani ajunși în ultimele luni în Germania se convertesc la creștinism. Chiar dacă convertirea lor la creștinism nu îi ajută pe foștii musulmani foarte mult, există puține șanse ca Germania să îi deporteze în țările de unde provin pentru că, dacă se reîntorc accolo, aceșita pot fi condamnați la moarte pentru părăsirea religiei.
 
Majoritatea celor care vor să se convertească vin din țări musulmane ca Siria, Irak, Afganistan și Pakistan.

Gottfried Martens, pastor al bisericii evanghelice luterane Sfânta Maria, din Berlin, spune că în ultima vreme din ce în ce mai mulți azilanți se convertesc la creștinism pentru a-și mări șansele de a rămâne în Germania, însă preotul nu este deranjat de motivație și spune că din cei recent creștinați numai 10 % nu se mai întorc în biserică, relatează Tribune.com.

În timp ce alte biserici din Germania se luptă cu numărul din ce în ce mai mic al credincioșilor, pastorului Martens i-a crescut congregația de la numai 150 de enoriași la 600, în ultimii doi ani.