ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia parlamentului de la Kiev de a anula dreptul de tranzit al trupelor ruse spre și dinspre Transnistria, unde sunt staționați aproximativ 1.500 de soldați ruși, poate reaprinde conflictul în estul Republicii Moldova, potrivit Deutsche Welle.

Avertismentul a fost lansat de deputatul rus Leonid Kalaşnikov.
 
"Transnistria este acum o cetate ocupată, iar în estul Moldovei ar putea reizbucni un război. Dintr-o parte e Republica Moldova, care a încheiat un Acord de Asociere cu UE, iar din alta e Ucraina care, de asemenea, a semnat un astfel de Acord.
Mai mult, Moldova sugrumă economic Transnistria. Nu a inclus nici o întreprindere din Transnistria în lista celor care fac schimb cu Uniunea Europeană. Şi Ucraina procedează la fel, iar acum şi prin mijloace militare. Cu această denunţare, Ucraina nu doar că tulbură relaţiile militare cu Rusia, pe care şi aşa nu le are, dar provoacă încă un război. Dar puţini înţeleg asta. Ce se va întâmpla cu voluntarii ruşi care acum se află acolo? Unde să plece ei? Să zboare nu pot, pentru că nu au coridor aerian, iar pe cale terestră nu pot trece", a avertizat Leonid Kalaşnikov, citat de Deutsche Welle.

La rândul său, şeful Comitetului pentru apărare din Duma de Stat a Rusiei, Vladimir Kamoedov, a declarat că "Rusia în niciun caz nu va renunţa nici la Transnistria, nici la Republica Moldova".