ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Persoanele de vârsta a 3-a din Shanghai care obișnuiau să meargă la restaurantul IKEA penbtru a socializa au primit o grea lovitură. Conducerea magazinului suedez a decis să nu le mai permită bătrânilor să ocupe o masă dacă nu comanda de mâncare.

IKEA a instalat deja în magazine afișe prin care anunță că cei care vor să stea la o masă în restaurant trebuie să comande și ceva de mâncare. Se pare că bătrânii obișnuiau să comande doar o cafea și apoi stăteau ceasuri bune vorbind între ei.

Măsura este aspru criticată pe rețelele de socializare, unde internauții iau partea bătrânilor, afirmând că aceștia "sunt inofensivi". Toți critică această măsură, afirmând că e "crudă". "Ce rău fac? Sunt singuri și probabil speră să găsească companie. Magazinul ar trebui să arate puțină empatie", scrie un internaut.
 
Cât despre bătrâni, aceștia spun că nu se pot duce la McDonald's, de exemplu, deși au încercat. "Ne simțim că niște extratereștri acolo, înconjurați de tineri", explică unul dintre vârstnicii care merge în Ikea, în vârstă de 86 de ani.