ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anunț istoric făcut de China. Beijingul a anunțat joi că  va renunța la politica unicului copil și va permite cuplurilor să aibă doi copii, transmite BBC news.

Decizia, de o importanță istorică, vine după ce, în urmă cu doi ani, Beijingul a permis chinezilor să aiba doi copii doar dacă unul dintre cei doi părinți era el însuși copil unic.

Partidul Comunist Chinez a luat această hotărâre pentru a corecta dezechilibrul îngrijorător dintre femei și bărbați și pentru a contracara îmbătrânirea populației.

Controversata politică a fost introdusă în 1979, pentru a reduce natalitatea și, implicit, rata de creștere accelerată a populației. 

Potrivit statisticilor, politica a împiedicat până acum nașterea a 400 de milioane de copii.

Cuplurile care încălcau legea riscau sancțiuni sau pedepse dure - de la amenzi până la pierderea locului de muncă sau avorturi forțate.

În timp, politica a fost relaxată în unele provincii, pe măsură ce specialiștii în demografie au avertizat asupra costurilor sociale ridicate. În ultimii ani, oficialii s-au declarat îngrijorați de îmbătrânirea populației.