ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți membri ai comunității LGBT au formulat plângeri penale împotriva rabinului din Ierusalim, Shlomo Amar, pentru incitare la crimă după ce liderul comunității evreiește a afirmat într-un interviu că Tora, cartea sfântă a evreilor, obligă la uciderea lesbiencelor, gayilor, bisexualilor și transexualilor.

Rabinul Amar a mai numit persoanele LGBT drept „un cult dezgustător" și a spus că o persoană poate să își depășească orientările dacă dorește, informează jerusalemonline.com.

Declarațiile sale au stârnit revolta comunității LGBT care a decis să depună numeroase plângeri penale și a invitat toți cetățenii să protesteze împotriva rabinului pentru ca acesta să fie eliminat din viața publică în urma declarațiilor sale.

„Exercitați-vă dreptul de cetățeni și emiteți o plângere, chiar dacă nu sunteți parte a comunității" cere un transexual. „Haideți să facem în așa fel încăt acest om nu rămâne într-o poziție publică. Aceasta nu este o dezbatere anti-religie. Nu am nimic împotriva religiei. Îmi pasă doar să îmi protejez dreptul meu și al vostru la viață" a completat acesta.