ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul israelian al Apărării a declarat că Iranul reprezintă o amenințaree mai mare decât organizația Statul Islamic și că, în cazul în care regimul Assad va cădea, Israelul ar prefera ca ISIS să dețină controlul în acest teritoriu, și nu Teheranul vecin.

În timpul unei conferințe pe tema securității naționale, la Tel Aviv, ministrul israelian al Apărării, Moshe Yaalon, a declarat: "Eu prefer ISIS Iranului și nu cred că Statul Islamic este o amenințare pentru Israel", adăugând că "Iranul va fi mereu principalul dușman, care ne-a declarat război", informează Times of Israel.
 
"În Siria, dacă se va pune problema alegerii între Iran și Statul Islamic, aleg Statul Islamic. Ei nu au capacitățile pe care le are Iranul", a continuat Yaalon.
 
Ministrul israelian crede că ISIS va sfârși prin a fi înfrântă, dar a ținut să spună că ar prefera să vadă Siria, unde acum este la putere "un guvern filo-iranian", guvernată de această organizație teroristă.
 
 Nu este prima dată când oficialul israelian spune că ISIS nu reprezintă un pericol pentru Israel. În 2014, pentru Washington Post, el afirma că "ISIS este un fenomen nou, născut în Al Qaida, și care nu reprezintă o amenințare pentru noi".

 Premierul israelian s-a opus constant acordului Occidentului cu Iranul, semnat anul trecut, pe motiv că nu se poate avea încredere în Iran, că toate controalele prevăzute în acord sunt insuficiente și că ridicarea sancțiunilor va permite Teheranului să își finanțeze aliații din regiune, inclusiv Hezbollahul, Hamasul și Jihadul Islamic, dușmani ai Israelului.

Israelul se consideră ca țintă desemnată a Iranului în eventualitatea dotării cu arma nucleară și este considerat ca singura țară din Orientul Mijlociu care deține arma atomică, chiar dacă nu recunoaște acest lucru.