ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Trump ia în calcul reducerea fondurilor alocate ONU. Solicitarea de a lua astfel de măsuri caracterizate drept "draconice" de sursa citată intervine în contextul în care Casa Albă va publica joi propunerea de buget pentru 2018.


Într-un demers fără precedent, angajații Departamentului de Stat al SUA au primit instrucțiuni să găsească soluții de a reduce cu până la 50% fondurile alocate programelor Organizației Națiunilor Unite, semnalând o distanțare fără precedent a administrației americane față de misiunile derulate sub egida forului internațional, precum cele de menținere a păcii, de vaccinare a copiilor, de monitorizare a programelor nucleare și de promovare a negocierilor de pace, potrivit publicației Foreign Policy, care citează surse concordante, scrie agerpres.ro.

Proiectul ar include reduceri de până la 37% ale cheltuielilor alocate Departamentului de Stat, Agenției Americane pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și altor programe de asistență, inclusiv din cadrul ONU.

Suma anuală pe care SUA o alocă ONU este de 10 miliarde de dolari.