ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Camera Comunelor din Parlamentul Regatului Unit a votat luni proiectul de lege ce autorizează guvernul să declanșeze Brexitul.

Proiectul de lege ce autorizează guvernul să declanșeze Brexitul a fost votat la câteva ore după anunțul premierului scoțian privind intenția de a cere un nou referendum privind independența, transmite AFP.

Această aprobare în a doua lectură trimite textul în fața Camerei Lorzilor care urmează să se pronunțe luni seara, deschizând calea declanșării divorțului de Uniunea Europeană de către prim-ministra Theresa May.

Deputații au respins cu cu 335 de voturi la 287 primul amendament al Camerei Lorzilor ce viza protejarea celor trei milioane de cetățeni europeni care trăiesc în Regatul Unit. Ei au procedat la fel și cu cel de-al doilea amendament, care acorda parlamentului ultimul cuvânt în privința acordului final cu Bruxelles-ul, 331 votând contra față de 286 în favoarea acestuia.