ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un Donald Trump cool, echilibrat și mai moderat decât oricând, a apărut joi, pe scena Universității Belmont din Nashville, Tennessee, unde a avut loc a doua și ultima dezbatere a acestei campanii electorale.
 
Trump, candidatul republicanilor la un nou mandat, și Joe Biden, propus de democrați, s-au contrat, dar nu haotic ca la prima dezbatere, pe o gamă largă de subiecte. De la coronavirus la relațiile rasiale și până la afacerile lui Hunter Biden, transmite Fox News. Momentul în care Biden a încercat să-l înfunde pe Trump, spunând că avocatul președintelui, fostul primar al New York-ului Rudy Giuliani a fost folosit ca „agent” al Rusiei pentru a răspândi dezinformarea, nu a făcut decât să-i ridice mingea la fileu lui Trump. Care imediat l-a întrebat pe Biden cum e cu milioanele de dolari pe care îi obținea familia sa din Rusia, din China și din alte țări. Și ce zici  de banii care ajungeau la omul cel mare? ,a spus Trump.
 
Acuzația lui Trump vizează ceea ce unii analiști au descris ca fiind cel mai mare scandal din politica americană, după ce e-mailurile și alte documente ajuse în spațiul public de la persoane din interior, dar și dintr-un computer al lui Hunter Biden, descriau modul în care familia Biden făcea mai multe tranzacții cu companii străine și care au adus familiei democratului milioane de dolari.

Toate emailurile... emailurile oribile despre genul de bani pe care i-ați strâns, tu și familia ta. Și Joe, erai vicepreședinte când o parte din lucrurile astea s-au întâmplat. Și nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Cred că datorezi o explicație poporului american”, a acuzat Donald Trump.

Joe Biden a răspuns: „Nu am luat în viața mea nici măcar un ban din vreo sursă străină”. Și a vrut să contraatace, adăugând: „Am aflat că acest președinte a plătit de 50 de ori impozitul în China, are un cont secret în China. Face afaceri în China”.

Trump a descris familia Biden drept un „aspirator”, care aspiră bani de la toată lumea.

Biden a negat, de asemenea, că ar fi ceva în neregulă cu fiul său, Hunter, care ar fi primit zeci de mii de dolari pe lună de la Burisma, o companie de gaze din Ucraina, o industrie în care Hunter nu avea experiență. Acordul a fost încheiat în timp ce Joe Biden era vicepreședinte în administrați lui Barack Obama și responsabil cu politica Ucrainei. Chiar și la acea vreme, au existat îngrijorări din cauza apariției unui conflict de interese, deoarece Burisma era anchetată și Joe Biden le-a cerut ucrainenilor să-l demită pe procurorul care făcea ancheta. El a amenințat că va bloca ajutorul american pentru Ucraina acest lucru nu se va întâmpla. "Tu erai vicepreședinte când s-a întâmplat asta și nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată”, a adăugat Trump, care a invitat în public pe un fost asociat al lui Hunter Biden, Tony Bobulinski, care îl acuză pe fiul candidatului democrat că s-a folosit de numele de familie pentru a câștiga "milioane” în străinătate, cu asentimentul tatălui său.

"Nu am primit niciodată bani de la Rusia. Nu primesc bani de la Rusia”, a declarat președintele republican, adăugând însă că familia lui Biden a fost îmbogățită de oligarhi ruși.

"Nu este altcineva mai dur cu Rusia decât mine”, a spus Donald Trump, amintind că, în timpul președinției sale, a convins țările din NATO să contribuie cu mai multe fonduri "pentru a se apăra de Rusia”.

"Pe voi v-au plătit cu mulți bani și probabil încă mai fac asta”, a continuat președintele.

Prima întrebare din cadrul dezbaterii a fost însă legată de pandemia coronavirusului. Președintele Trump a explicat cum eforturile sale au reușit să limiteze cele peste două milioane de decese care erau prognozate în Statele Unite, la aproximativ 220.000.Trump a spus că eforturile SUA au avut succes pentru a face față mai bine pandemiei decât multe alte națiuni.
Însă Biden l-a acuzat personal pe Trump pentru sutele de mii de morți: „Oricine e responsabil de atâția morți nu ar trebui să rămână președinte al Statelor Unite ale Americii”, a spus Joe Biden.
 
Biden nu a explicat însă cum președintele poate fi considerat personal responsabil pentru decesele cauzate de o pandemie mondială. Și nici  ce ar fi făcut el ca președinte.

Trump a spus apoi că Biden l-a numit „xenofob” pentru că ablocat călătoriile în și dinspre China. ”Biden a susținut că va opri virusul, dar nu și țara. Nu mi-a explicat. El a confirmat că a susținut închiderea unor părți ale economiei. Nu ne putem închide în pivniță cum face el... el are chestia asta pentru trăitul în pivniță”, a afirmat Donald Trump.

După care, în subiectul imigrației, în urma acuzațiilor privind ridicarea zidului la granița cu Mexicul,  Trump a replicat afirmând că Joe Biden și fostul președinte Barack Obama au folosit așa-numitele „cuști” pentru a-i ține pe cei care treceau frontiera, inclusiv copiii migranților neînsoțiți la frontiera SUA-Mexic. „Copiii sunt aduși aici de traficanți și de carteluri ”a  spus Trump. „Au construit cuști”, a spus Trump, arătând spre Biden. „Spuneau că eu am construit cuști și apoi dădeau o poză într-un anumit ziar, cu aceste  cuști oribile și spuneau ”Priviți aceste cuști. Președintele Trump le-a construit”, Iar apoi s-a stabilit că au fost construiți în 2014. Acesta a fost el”.