ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O impresionantă cifră de 30 de mii de pedofili din Marea Britanie au rămas nepedepsiți, asta deși Poliția deține tehnologia necesară pentru identificarea și arestarea acestora, a spus fostul șef al poliției britanice, specializată pe cazuri în mediul online pentru abuzuri împotriva minorilor, pentru The Telegraph.

Peter Davies susține că aceste abuzuri ar fi putut fi prevenite dacă se acționa la timp, iar pedofilii ar fi fost trimiși în fața justiției. El s-a declarat dezgustat și dezamăgit de faptul că autoritățile refuză să rezolve această problemă.

„Mă simt ca o voce singuratică în pustietate. Există zeci de mii de oameni care ar trebui să fie închiși, dar nu știm ce să facem cu ei”, a precizat fostul șef al Poliției.

Cercetarea efectuată de CEOP când Davies a condus unitatea națională sugera că 50 de mii de pedofili din Marea Britanie au descărcat imagini și clipuri ilegale cu copii abuzați.

Unitatea consideră că mai mult de jumătate dintre aceștia se angajează și în abuz fizic.

Davies a mai precizat că poliția posedă tehnologia pentru a identifica aproximativ 30.000 dintre cei aproximativ 50.000 de infractori, dar în cadrul politicii actuale, crimele sunt în mare parte ignorate din cauza lipsei de resurse.

Davies, care s-a retras din funcție luna trecută, a declarat: „Sunt un ofițer de poliție de modă veche, în opinia mea, ar trebui să mergem după acești infractori și să îi judecăm”.

„Pentru a trata în mod corespunzător această populație infracțională trebuie să investim într-o metodă care ar fi radicală și diferită. Alternativa este să lăsăm aceste mii de oameni să continue să provoace un rău teribil și nu cred că este acceptabil."

30 de mii de așa-ziși „prădători sexuali" britanici figurează într-o bază de date. Mulți nu pot scăpa de apucături și caută apropierea copiilor. Totul începe cu relații stabilite pe internet și sfârșește printr-un abuz.

Agenții își fac ei înșiși conturi și identități false, pe rețelele de socializare, ca să îi captureze pe hărțuitori. Măsura era vitală dacă ne gândim că vârsta victimelor a scăzut treptat, până la 5 ani.