ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Obama a făcut o eroare, când a sperat că poate impune valorile occidentale și democrația în stil occidental în Orientul Mijlociu în timpul Primăverii Arabe, afirmă directorul CIA, John Brennan.
 
Invitat la emsiunea Axe Files de la CNN, Brennan a oferit o evaluare foarte sobră a potențialului ca principiile democratice să prindă rădăcini în Orientul Mijlociu.

"Cred că au existat așteptări foarte, foarte nerealiste la Washington, inclusiv în unele părți ale Administrației, că Primăvara Arabă va înlătura regimurile autoritare, iar democrația va prospera pentru că asta este ceea ce își doresc oamenii", a declarat Brennan.

Directorul CIA a comentat că s-a dovedit că de fapt ceea ce doreau era libertate "pentru ei, ori pentru grupul lor, ori pentru tribul lor. Însă conceptul de democrație nu este ceva cu adevărat înrădăcinat în culturile și țările de acolo".