ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele SUA, Donald Trump, a cerut Congresului american să adopte o lege care să interzică avorturile în ultimul termen și să construiască o cultură care prețuiește viața nevinovată.

„Nu poate fi un contrast mai mare între imaginea frumoasă a unei mame ținându-și în brațe copilul și ceea ce a afișat Națiunea noastră în ultimele zile. Legislatorii din New York au aplaudat cu încântare trecerea unei legislații care ar permite ca un copil să fie smuls din pântecele mamei sale cu câteva momente înainte de naștere. Aceștia sunt copii vii, frumoși și care nu vor avea șansă să împărtășească visele și dragostea lor cu lumea. Și apoi, avem cazul Guvernatorului din Virginia, care a spus, în esență, că ar executa un copil după naștere.


Pentru a proteja demnitatea fiecărei persoane, cer Congresului să adopte legislație care să interzică avortul copiilor în ultimul termen al sarcinii. Să muncim împreună pentru a construi o cultură care prețuiește viața inocentă. Și să reafirmăm un adevăr fundamental: toți copiii - născuți și nenăscuți - sunt concepuți după chipul sfânt al lui Dumnezeu”, a spus Președintele. 
 
Donald Trump a lansat un apel pentru unitate, cooperare, compromis, și cere americanilor să respingă politica de rezistență și răzbunare, în cel de-al doilea său discursul privind „Starea națiunii".

Trump afirmă că „nu este nimeni în lume care să poată concura cu Statele Unite ale Americii”.

Președintele SUA îndeamnă americanii să „respingă politica de rezistență și răzbunare - și să îmbrățișeze potențialul nelimitat al cooperării, al compromisului și al binelui comun”.

„Împreună, putem depăși decenii de impas politic. Putem aplana vechile diviziuni, vindeca răni vechi, să construim noi coaliții, să creăm noi soluții și să deblocăm promisiunea extraordinară a viitorului Americii. Decizia este a noastră”.

„Trebuie să alegem între măreție sau blocaj, rezultate ori rezistență, viziune ori răzbunare, progres incredibil sau distrugere inutilă.

„În seara asta, vă rog să alegeți măreția", a conchis președintele SUA.
 
Președintele SUA a reiterat faptul că își dorește să încheie „războaiele nesfârșite” și a spus că trupele americane se vor retrage din Siria și că a început procesul de pace din Afganistan.

După ce a vorbit pe larg despre succesele economice ale SUA, Trump a criticat „anchetele partizane ridicole”, despre care spune că reprezintă un obstacol, o referire la ancheta privind ingerințele electorale ruse, condusă de procurorul special Robert Mueller.

„Dacă va fi să fie pace și legislație, nu poate fi război și investigații. Pur și simplu nu funcționează așa!".„Trebuie să fim uniți acasă pentru a învinge adversarii noștri externi", a mai adăugat Donald Trump.
 
Președintele SUA a mai spus că dorește să negocieze un nou acord similar cu Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF), inclusiv cu China, însă dacă acest lucru nu este posibil, atunci SUA vor dezvolta sisteme de rachete superioare tuturor țărilor.

„Acum mai multe decenii, Statele Unite au încheiat un tratat cu Rusia, prin care am fost de acord să ne limităm și să ne reducem capacitățile în domeniul rachetelor. În timp ce noi am respectat întocmai acordul și regulile, Rusia a încălcat în mod repetat termenii. Asta se întâmplă de mai mulți ani. De aceea, am anunțat că Statele Unite se retrag oficial din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare sau Tratatul INF”, a afirmat liderul de la Casa Albă.

„Chiar nu avem de ales. Poate că putem negocia un acord diferit, adăugând China și pe alții, sau poate că nu se poate - caz în care, vom depăși de departe în investiții și inovații pe toți ceilalți”, a conchis Donald Trump în discursul său în Congres.

„Partea finală a agendei mele se referă la protejarea securității naționale a Americii. În ultimii 2 ani, am început să reconstruim pe deplin armata Statelor Unite - cu 700 miliarde de dolari anul trecut și 716 miliarde dolari anul acesta (...) Ca parte a consolidării militare, Statele Unite dezvoltă un sistem de apărare antirachetă de ultimă generație”, a vorbit Trump despre proiectele Administrației sale în privința forțelor armate americane.

„De ani de zile, Statele Unite erau tratate foarte nedrept de prietenii noștri, de membrii NATO, dar acum am obținut o creștere cu 100 de miliarde dolari a cheltuielilor alocate pentru apărare de aliații NATO. Au spus că nu se poate face asta", a adăugat liderul american. 

Donald Trump a reiterat dorința sa de a reglementa migrația de la granița de sud a Statelor Unite.

„Nicio chestiune nu ilustrează mai bine decalajul dintre clasa muncitoare americană și clasa politică a Americii decât imigrația ilegală. Politicienii bogați și donatorii militează pentru granițe deschise în timp ce își trăiesc viețile apărați de ziduri, porți și gardieni”, afirmă Trump.

„Între timp, americanii din clasa muncitoare sunt lăsați să plătească prețul pentru migrația ilegală în masă - mai puține locuri de muncă, salarii mai mici, școli supraîncărcate și spitale care sunt atât de aglomerate încât nu poți intra, criminalitate sporită și o rețea de protecție socială epuizată”, adaugă președintele SUA. Liderul american a proclamat faptul că Statele Unite nu vor fi niciodată o țară socialistă.

Trump imploră Congresul să acționeze în domeniul securității frontierei „din dragoste și devotament” pentru SUA și americani.

„Vreau ca oamenii să vină în țara noastră, în cel mai mare număr înregistrat vreodată, dar trebuie să vină în mod legal”, a pledat Donald Trump.
 
Discursul integral, în format text, este aici.