ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vladimir Putin a purtat o discuție telefonică cu președintele turc, Tayyip Erdogan, în urma loviturii de stat eșuate din Turcia, a anunțat duminică Kremlinul, potrivit agenției de știri TASS.

 Liderul de la Moscova "a subliniat că Rusia consideră inacceptabile acțiunile anti-constituționale și folosirea forței" și a oferit "condoleanțe pentru numeroasele victime din rândul civililor și a forțelor de ordine care se opun complotiștiilor," se afirmă în comunicatul emis de Kremlin.

Putin a mai adăugat că speră în restabilirea grabnică a ordinii constituționale și stabilității în Turcia.

În cadrul discuției telefonice despre situația curentă din Turcia, Putin a ridicat și problema siguranței turiștilor ruși din Turcia. Erdogan l-a asigurat pe liderul de la Kremlin că se vor lua toate măsurile necesare în acest sens.

Președintele rus, Vladimir Putin, și liderul turc Tayyip Erdogan, ar putea să se întâlnească în cursul lunii august, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit Reuters.