ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Serbiei, Aleksandar Vucici a ajuns la Bruxelles acolo unde va purta conversații cu Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE, cea care are rolul de mediator dintre Belgrad și Priștina.

Cu toate că erau mari șanse ca să aibă loc o întâlnire Vucici - Thaci, aceasta nu va mai avea loc din cauza refuzului liderului sârb de a mai discuta cu șeful de la Priștina.

Anunțul a fost făcut de către Directorul Biroului pentru Kosovo și Metohia din cadrul Guvernului de la Belgrad, Marko Djurici. Acesta a precizat că refuzul președintelui Vucici a fost motivat de către „minciunile, amenințările și înșelătoriile albanezilor kosovari”, afirmă B92.

Djurici a mai spus că nu se discută despre schimburi de teritorii între Serbia și Kosovo, ci doar despre „teritoriul provinciei Kosovo și Metohia”.

Acesta nu a dezvăluit dacă programata vizită a Președintelui Vucici în Kosovo va mai avea loc, dar a spus că dacă se va duce, „cu siguranță nu va fi arestat”. Acesta i-a îndemnat pe locuitorii din Kosovo să vină să urmărească discursul Președintelui Vucici.

Interesant, agenția sârbă Tanjug a informat că înainte de plecarea spre Bruxelles, președintele Vucici a ordonat armatei, forțelor ministerului de interne și serviciilor secrete să întrerupă orice legătură cu forțele de menținere a păcii din Kosovo și cu poliția din această provincie.