ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un document dezvăluit în aceste zile, în scandalul Kievgate, arată negru pe alb că oficialii ucraineni au redeschis ancheta legată de grupul în domeniul gazelor naturale Burisma, cu care a avut legături fiul lui Joe Biden, cu câteva luni înainte de convorbirea telefonică a președintelui Trump cu omologul ucrainean, susține John Solomon, colaborator al Fox News.

Solomon a precizat că guvernul Statelor Unite știa încă de la începutul acestui an că Ucraina intenționează să ancheteze din nou activitățile companiei Burisma Holdings, care l-a adus pe fiul vicepreședintelui Joe Biden în consiliul de administrație . Informația este foarte importantă, deoarece președintele Trump este acuzat de democrați că ar fi amenințat, în luna iulie, că nu va mai oferi sprijin militar Ucrainei, dacă noul președinte, Zelenski, nu va declanșa o anchetă asupra companiei  și a rolului tânărului Biden în afecerile Burisma.

„Guvernul Statelor Unite avea informații exacte încă din februarie 2019 că guvernul ucrainean intenționează să redeschidă ancheta Burisma”  a afirmat Solomon. ”Adică s-a știut cu mult înainte ca președintele să își imagineze măcar o convorbire cu președintele Zelensky, în condițiile în care Petro Poroșenko era încă președintele Ucrainei la acea vreme”, a explicat colaboratorul Fox News.

Acesta a adăugat că informațiile pe care le-a obținut, inclusiv documentele pe care le-a prezentat marți în emisiunea „Hannity”, au fost omise din plângerea denunțătorului, averizorul de integritate din cadrul CIA, depusă împotriva lui Trump luna trecută.

Solomon a spus că NABU - o agenție anticorupție de tip FBI din Ucraina - a solicitat investigarea companiei Burisma și a proprietarului ei, Mykola Zlochevsky, într-un dosar redeschis la începutul acestui an. Ancheta a continuat, a spus Solomon. Noua anchetă a dus ulterior la suspiciunea existenței de „fonduri ilicite” care circulau prin firmă.

Redeschiderea anchetei în cazul Burisma a mai arătat existența unor „tranzacții neobișnuite” în conturile gigantului gazelor naturale.
Iar calendarul presupuselor „fonduri ilicite” a coincis în parte cu momentul în care Hunter Biden a deținut un loc în consiliul de administrație al firmei. Tânărul Biden a fost plătit cu 1 milion de dolari pe an, dar, susține Solomon, anchetatorii din Ucraina au depus un „aviz de suspiciune” de 15 pagini, indicând că „iau în calcul posibilitatea ca aproape  3,4 milioane de dolari să fi fost plătite pentru firma lui Hunter Biden ca parte din fondurile ilicite care circulau prin companie”.