ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un caz dramatic zguduie de câteva săptămâni Marea Britanie. Înalta Curte de la Londra a decis marți că medicii pot lăsa să moară un nou-născut, împotriva voinței părinților. Astfel, justiția britanică a înfrânt voința unor părinți îndurerați, hotărând soarta unui bebeluș de șapte luni.

Asupra vieții nou născutului s-a derulat un adevărat război între medici și părinții micuțului, Connie Yates și Chris Gard. La mijloc s-a aflat viața micului Charlie Gard, internat la  Great Ormond Street Hospital, un centru pediatric din capitala Marii Britanii, cu o maladie rară, care în opinia doctorilor, nu poate fi vindecată, afectându-i ireversibil creierul. 
 
Decizia judecătorului Înaltei Curți a venit ca o ghilotină, cei doi britanici izbucnind în lacrimi când au auzit sentința: „Cu inima grea, dar cu deplină convingere, este în interesul copilului să nu mai continue tratamentul și să fie lăsat să moară cu demnitate”.

Părinții micului Charlie nici nu au vrut să conceapă că băiețelul trebuie să moară, medicii de aici refuzându-le dreptul de a-l duce in America, unde, sperau ei, vor găsi vindecarea micuțului. Connie Yates și  Chris Gard au lansat, așadar, o campanie de solidarizare, susținând că viața bebelușului poate fi salvată dacă va fi transferat într-un spital din America. Cu ajutorul acestei campanii, britanicii au strâns 1,26 milioane de lire sterline, bani necesari unui tratament peste Ocean. Disperați, ei nu pot întelege care ar fi motivele pentru care medicii nu doresc să mai acorde o șansă micului Charlie, refuzând orice transfer al bebelușului pe motiv că tratamentul din SUA nu ar fi decât o „terapie experimentală”.


Sinuciderea asistată și eutanasia sunt ilegale în Regatul Unit, pedepsele fiind destul de mari pentru cei care sprijină sau participă la aceste fapte.