ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele de securitate ruse au eliminat două persoane care transportau materiale explozive și suspectate că pregăteau un atentat în orașul Nijni Novgorod, au anunțat duminică agențiile de presă locale, citând surse anonime din cadrul poliției.

Până duminică după-amiază, nu a existat nicio confirmare oficială a evenimentului.

Ramura locală a Serviciului Federal de Securitate din Rusia (FSB) a comunicat agenției Interfax că va oferi informații legate de acest subiect atunci când vor fi luate primele „măsuri urgente în cadrul anchetei".

Potrivit surselor citate de agențiile ruse de presă, evenimentele au avut loc în cursul unei operațiuni care urmărea arestarea unor presupuși membri ai unui grup terorist într-un cartier rezidențial.

„Forțele de ordine au oprit mașina, doi suspecți au opus rezistență și au fost lichidați imediat. Materiale explozive au fost găsite în vehicul", a declarat o sursă, citată de agenția Tass.

Doi membri ai forțelor speciale au fost răniți într-o explozie în timpul acestei operațiuni, a mai anunțat Tass.

Potrivit Interfax, un al treilea suspect a fost arestat.