ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump lasă pentru două zile climatul tensionat de la Washington, provocat de ancheta asupra Russiagate, pentru o vizită oficială la Paris, unde va asista la Parada de 14 iulie. Ultima dată când un președinte american a participat la o defilare în Franța s-a întâmplat în 1989, la bicentenarul Revoluției Franceze

Donald Trump a ajuns în Franța, însoțit de soția sa, Melania. Este a doua vizită a acestuia în Europa, în doar o săptămână. Liderul american va participa la ceremoniile organizate la Paris de Ziua Bastiliei. Ultima dată când un președinte al SUA a participat la o paradă în Franța s-a întâmplat în 1989, cu ocazia bicentenarului Revoluției Franceze, informează Mediafax.
 
Aeronava prezidențială Air Force One a aterizat joi dimineață pe aeroportul Orly, aflat în sudul Parisului. Donald Trump urmează să aibă întrevederi la reședința ambasadorului american, înainte de a fi întâmpinat printr-o ceremonie oficială de primire de către gazda sa, președintele francez Emmanuel Macron.

Vizita lui Trump se dorește o celebrare a legăturilor transatlantice într-un context tensionat pentru ambele continente.

Vineri, Donald Trump și Emmanuel Macron vor privi parada de pe bulevardul Champs-Elysees.

Potrivit unor experți, Emmanuel Macron speră să-i demonstreze lui Donald Trump dorința Franței de a juca un rol mai larg în afacerile globale de securitate. Franța este al doilea cel mai mare participant la coaliția condusă de SUA împotriva organizației teroriste Stat Islamic, un membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU și un actor-cheie în eforturile de combatere a terorismului din nordul Africii.