ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rezultatul alegerilor din SUA a reprezentat pentru multă lume o mare surpriză, victoria lui Donald Trump în fața candidatei democrate Hillary Clinton, nefiind luată în calcul de majoritatea institutelor de sondare.

Iată că există și trei chei esențiale pe care mass-media nu a dorit să le prezinte așa cum au fost sau au ales să le prezinte truncheat, conform endingthefed.com.

În primul rând, se poate observa că majoritatea statelor din SUA au votat cu Donald Trump. Imaginea următoare arată foarte clar că majoritatea statelor au votat cu Trump.

 

 


În al doilea rând, mass-media a ținut ascuns faptul că Trump a zdrobit-o pe Hillary în cursa pentru obținerea voturilor electorilor. Majoritatea instituțiilor de media au prezentat faptul că Trump ar fi câștigat alegerile obținând doar 279 de voturi din partea electorilor. Însă, adevărul este că Trump a câștigat de asemenea cele 16 voturi ale electorilor din Michigan și pe cele 11 ale electorilor din Arizona, reușind astfel un total de 306 voturi din partea electorilor. Hillary a obținut doar 228 devoturi din partea electorilor, însă ultimele informații arată că aceasta ar fi câștigat la limită cele patru voturi ale electorilor din New Hampshire, acumulând un total de 232 de voturi ale electorilor.

Conform acestor date prezentate, Donald Trump a obținut astfel 57% din voturile totale ale electorilor.

Hillary a înregistrat astfel cel mai prost rezultat al unui candidat din partea partidului democrat din ultimii 28 de ani.

 

 


În al treilea rând, s-a spus că Hillary ar fi câștigat confruntarea cu Donald Trump în ceea ce privește numărul total al votanților. Trump a câștigat 31 de state, în timp ce Hillary a obținut victoria în doar 19 state, candidatul republican obținând astfel 62% dintre acestea.

Potrivit celor de la New York Times, Hillary ar fi obținut 59.923.027 de voturi, în timp ce Trump a primit 59.692.974, reprezentând astfel o diferență de 230.053, adică doar 0,4%. Însă în state precum California și New York, Hillary l-a învins pe Trump categoric, obținând cu patru milioane de voturi mai mult decât candidatul republican. Dacă nu erau aceste două state liberale, Hillary ar fi pierdut categoric și votul popular. Majoritatea surselor de mass-media refuză să spună aceste lucruri, însă Donald Trump s-a impus categoric în aceste alegeri.