ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miliardarul american Donald Trump, candidat la învestitura Partidului Republican la alegerile prezidențiale din toamnă, a acuzat politicile Beijing-ului, afirmând că statul chinez "a violat America".

În timpul unui miting electoral din statul Indiana, Trump a spus că China este responsabilă „de cel mai mare jaf din istoria lumii”, scrie BBC News. Nu este prima acuzație de acest gen. Anterior, candidatul republican a acuzat China că și-a manipulat propria monedă pentru a-și face exporturile mai competitive. Din acest motiv, crede Trump,  afacerile și angajații din America au avut de suferit.

„Nu mai putem permite Chinei să continue să ne violeze țara, și asta facem acum”, a afirmat Trump. 

„Vom schimba situația, și nu uitați: noi avem cărțile!”, a avertizat magnatul american.În programul său electoral, Trump promite „să obțină o înțelegere mai bună cu China care să ajute afacerile și angajații din SUA să fie mai competitivi”, notează BBC.

Deficitul comercial al SUA cu China s-a ridicat la valoarea record de aproape 366 de miliarde de dolari în 2015.