ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a acuzat pe predecesorul său Barack Obama că i-a pus sub ascultare telefoanele, înainte de alegerile prezidențiale din 8 noiembrie, anunță Huffington Post.

Trump a lansat această acuzație într-o serie de postări pe Twitter, fără a oferi mai multe detalii. El i-a reproșat fostului președinte că este „un om rău (sau bolnav)”.

„Teribil! Am descoperit că președintele Obama mi-a pus sub ascultare liniile telefonice în Trump Tower încă înainte de victoria mea”, a scris Trump.   

„Ăsta este McCarthism”, a comentat șeful de la Casa Albă, făcând o paralelă cu urmărirea militanților și simpatizanților comuniști din SUA în anii 1950.

Donald Trump a făcut o paralelă și cu scandalul Watergate, de spionaj politic care a dus în 1974 la demisia lui Richard Nixon, pe atunci președinte al țării.

Barack Obama nu a răspuns acuzațiilor lui Trump, dar un fost membru din staff-lui său, consilierul pentru siguranță națională Ben Rhodes, a postat pe Tweeter că este foarte probabil ca afirmațiile președintelui SUA să nu fie adevărate.