ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump spune că va bloca achiziționarea unei noi aeronave prezidențiale, din cauza costurilor mult prea ridicate.

Într-un mesaj postat pe Twitter, președintele ales al SUA a anunțat că nu este de acord cu cumpărarea unui nou Air Force One, avionul pe care îl au la dispoziție președinții americani, întrucât costurile unei astfel de aeronave sunt mult prea mari, scrie La Stampa.

"Boeing construiește un nou 747 Air Force One pentru viitorii președinți, dar prețul este ridicol de mare, peste 4 miliarde de dolari! Se anulează ordinul!", a scris Trump pe Twitter.
 
În prezent, flota de avioane prezidențiale este formată din două aeronave Boeing 747-200, complet modificate și dotate cu toate tipurile de confort.
 
În cazul unor situații de urgență, cum s-a întâmplat în timpul atacurilor de la 11 septembrie, avionul poatr fi utilizat ca birou mobil, pentru a reduce la minimum riscurilor de securitate la adresa liderului de la Casa Albă.