ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Europeană are o abordare „protecționistă" față de Statele Unite, acuză președintele american, Donald Trump, deși el este acuzat de Bruxelles și de lideri ai țărilor europene de o serie de măsuri comerciale controversate.

„Lucrăm la un acord comercial major cu Marea Britanie. Ar putea fi foarte mare și foarte atrăgător. Locuri de muncă!", a transmis Donald Trump marți prin Twitter.

„Uniunea Europeană este foarte protecționistă față de Statele Unite. Să înceteze!", a adăugat Donald Trump.

Donald Trump a denunțat în mod repetat surplusul comercial al Germaniei în relația cu Statele Unite. Liderul de la Casa Albă a avertizat că ar putea impune taxe vamale companiilor germane. În același timp, Washingtonul este într-o dispută privind importurile și exporturile de oțel cu Brazilia, Canada, Uniunea Europeană, China, Japonia și Mexic.

Planul Administrației Donald Trump de a impune tarife suplimentare la importurile de oțel din rațiuni de siguranță națională probabil va atrage acțiuni de „protecție" din partea Uniunii Europene, au atras atenția de curând surse politice și din industria de profil.

Donald Trump a decis și retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris, atrăgându-și critici privind încercarea de a le acorda avantaje companiilor americane, care astfel nu vor mai fi obligate să respecte standarde stricte de protejare a mediului înconjurător.

Abordarea protecționistă a Administrației Donald Trump riscă să genereze un „război comercial", a avertizat Camera de Comerț germană (DIHK). „Trăim într-o lume în care un război comercial nu poate fi exclus", declara recent Volker Treier, șeful Direcției pentru relații externe a Camerei de Comerț germane (DIHK). Un avertisment similar a fost lansat de ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel.