ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump, președintele SUA, s-a pronunțat clar împotriva demolării monumentelor unor lideri ai Confederației din timpul Războiului Civil, relatează site-ul agenției Reuters.

„Sunt întristat să văd că istoria și cultura măreței noastre țări sunt distruse de înlăturarea frumoaselor statui și monumente. Nu putem schimba istoria, dar putem învăța din ea. Robert E Lee, Stonewall Jackson - cine urmează, Washington, Jefferson? Este atât de prostesc! De asemenea, frumusețea luată din orașele noastre, din orășele și parcuri va lipsi, niciodată nu va putea fi înlocuită!", a transmis Donald Trump prin Twitter.

În orășelul Charlottesville din Virginia, protestatarii au denunțat planul înlăturării unui monument al generalului Robert E. Lee, un general al Statelor Confederate ale Americii, o entitate secesionistă din timpul Războiului Civil, dar și personalitate admirată în întreaga SUA.