ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump, președintele SUA, l-a demis pe Steve Bannon din funcția de consilier prezidențial pentru Strategii Politice, afirmă surse citate de cotidianul The New York Times.

Casa Albă confirmă demiterea lui Steve Bannon

Președinția Statelor Unite a confirmat, vineri seară, demiterea consilierului prezidențial pentru Strategii politice, Steve Bannon, relatează site-ul agenției Reuters.

„Șeful de cabinet de la Casa Albă, John Kelly, și Steve Bannon au stabilit că aceasta va fi ultima zi în funcție pentru Steve. Îi suntem recunoscători pentru activitate și îi dorim toate cele bune", a transmis Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Președinției SUA.

Un funcționar de la Casa Albă citat de agenția Reuters a declarat că Steve Bannon a primit posibilitatea de a pleca cu propriile condiții. „Președintele (Donald Trump -n.red.) a luat decizia după două săptămâni de gândire", a precizat sursa citată.

John Kelly a evaluat rolul lui Steve Bannon la Casa Albă. „I s-a oferit posibilitatea de a demisiona, în contextul în care se știa că urma să fie demis", a explicat funcționarul citat.

Potrivit unor funcționari de la Casa Albă, Donald Trump l-a demis vineri pe Steve Bannon.

Un apropiat al lui Steve Bannon a dezvăluit însă că acesta își prezentase demisia pe 7 august, dar aprobarea acesteia a fost amânată din cauza crizei politice generate de violențele rasiale din statul Virginia.

Steve Bannon, care a avut un rol esențial în obținerea victoriei de către Donald Trump în scrutinul prezidențial, a avut o serie de dispute cu alți consilieri de la Casa Albă.

Recent, Steve Bannon a acordat un interviu publicației liberale American Prospect în care a criticat pozițiile lui Donald Trump față de Coreea de Nord și în care îi ironiza pe adversarii din cadrul Administrației de la Washington.