ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Magnatul Donald Trump este la un pas de  învestitura republicanilor la alegerile prezidențiale din SUA, după ce marți a obținut o nouă victorie în primarele din statul Washington.

Potrivit AFP, Donald Trump fost declarat învingător, marți seara, de posturile de televiziune NBC și CNN. Rezultatele parțiale provenind de la 67% din secții de votare au indicat că Donald Trump a câștigat 76% din voturi în acest stat din nord-vestul SUA, într-un scrutin prin corespondență, în contextul în care pe buletinele de vot au figurat de asemenea numele a trei dintre foștii săi rivali, scrie Agerpres.
 
De trei săptămâni Donald Trump nu are concurență și învestitura sa este ca și câștigată, dar primarele vor continua până în data de 7 iunie, fără miză mare, în puținele state care nu au votat încă. Ted Cruz și John Kasich s-au retras din cursă după tipărirea buletinelor de vot în statul Washington, de aceea numele lor au figurat pe buletine. Fiecare a obținut aproximativ 10% din voturi. Un al treilea fost rival, Ben Carson, s-a retras în martie, dar nu a solicitat în mod oficial autorităților electorale locale eliminarea numelui său.