ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Berlinul "datorează sume imense de bani" NATO, a scris sâmbătă pe contul său de Twitter președintele SUA, Donald Trump.


„Germania datorează sume imense de bani NATO & Statele Unite trebuie să fie plătite pentru apărarea puternică și foarte costisitoare pe care o oferă Germaniei!”, a scris Trump pe contul său, la o zi după întâlnirea pe care a avut-o la Casa Albă cu cancelarul german Angela Merkel., informează Agerpres

Agenția de presă germană DPA amintește că, la conferința de presă comună cu Merkel, Trump a declarat că este „foarte nedrept pentru Statele Unite" că aliații europeni profită de pe urma sumelor pe care SUA le alocă apărării. "Aceste țări trebuie să plătească ceea ce datorează", a declarat el vineri, mulțumindu-i totodată cancelarului Merkel pentru angajamentul Germaniei de a-și spori contribuția la bugetul NATO alocând 2% din PIB pentru cheltuielile de apărare.

Într-un alt mesaj postat pe Twitter, Trump s-a referit și la întrevederea pe care a avut-o cu cancelarul Merkel. "În pofida a ceea ce ați auzit din ȘTIRILE FALSE, am avut o întrevedere GROZAVĂ cu cancelarul german Angela Merkel", a mai scris el.