ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american, Donald Trump, a anunțat, pe Twitter, că nu va participa la dineul anual al ziariștilor acreditați la Casa Albă, programat la sfârșitul lunii aprilie și care atrage de obicei pe lângă jurnaliști și celebrități și politicieni. 
 
Este primul președinte american din ultimii 36 de ani care nu va asista la acest eveniment. În 1981, Ronald Reagan nu a luat parte la dineu pentru că se recupera după ce fusese victima unei tentative de asasinat.

France Presse și Reuters notează că anunțul marchează o rupere a tradiției și constituie o nouă etapă a războiului președintelui american cu presa pe care o acuză că difuzează știri false.

Corespondeții New York Times, Politico și ai televiziunii CNN nu au fost primiți, vineri, la o întâlnire a purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, iar reporterii de la Associated Press și revista Time au boicotat evenimentul, în semn de solidaritate.

Sean Spicer i-a primit doar pe reprezentanții unor publicații conservatoare, precum Breitbart, One America și Washington Times, ai rețelelor ABC, CBS, Fox News, Bloomberg și ai cotidianului Wall Street Journal.

În aceeași zi, Trump a criticat din nou presa, pe care in trecut a numit-o „dușmanul poporului”,  spunând că inventează relatări în care invocă informații oferite de surse anonime.