ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Două tinere din corul Patriarhiei Ortodoxe Siriene au fost ucise în Damasc de o rachetă trasă de teroriști. Grace Khouri și Dina Yazigi erau prietene apropiate și cu acordul familiilor au fost înmormântate ieri împreună. 


Pe 22 aprilie a.c. s-au împlinit 4 ani de la răpirea episcopilor Paul Yazigi de Alep (Patriarhia Antiohiei) și Ioan Ibrahim (Biserica Siriacă), despre care nu se mai știe nimic.

Cei doi ierarhi au fost răpiți la începutul anului 2013, în apropierea orașului Aleppo. Aceștia se aflau într-o misiune caritabilă în satul Kafr Dael.

Mașina lor a fost atacată, șoferul, care era și diacon, a fost ucis, iar episcopii au fost urcați în alt vehicul, pierzându-li-se urma.

Pe 9 aprilie, în timpul slujbei de Florii, Statul Islamic a comis două atentate comise în bisericile din Egipt, înregistrându-se cel puțin 44 de morți și 119 răniți