ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regizorului și muzicianului sârb, Emir Kusturica, i-a fost interzis să concerteze în Ucraina, informează kyivpost.

Măsura a fost luată după ce Ministerul Culturii din Ucraina a trimis serviciului de securitate, SBU, un memoriu prin care se cer măsuri luate împotriva lui Kusturica, ce urma să cânte la Kiev cu ocazia comemorării a 1.000 de ani de la moartea Prințului Vladimir cel Mare. Acesta este considerat sfânt de Biserica Ortodoxă, sub numele Sf. Vladimir, luminătorul Rusiei.

Concertul era unul caritabil, având ca motto: "Dragostea salvează lumea". Motivele acestei decizii sunt, se pare, declarațiile artistului din ultima vreme, considerate pro-ruse. Apariția lui Kusturica la acest concert a stârnit discuții în Ucraina, unii cetățeni dorind ca în locul acestuia să cânte trupe locale. "N-avem și noi artiștii noștri?", a fost mesajul unei utilizatoare a rețelei Facebook.

Acesta este al doilea mare artist interzis în Ucraina, după ce în luna aprilie, autoritățile l-au interzis pe Goran Bregovici. În cazul acestuia, motivul a fost legat de susținerea unui concert în Crimeea, teritoriul anexat recent de Rusia.