ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul francez Gerard Depardieu a fost inclus pe lista neagră în Ucraina, pe care se află deja o serie de persoane considerate "o ameninţare pentru securitatea naţională".

Depardieu se alătură astfel unor nume importante din industria filmului, precum regizorul sârb Emir Kusturica,  regizorul american Oliver Stone și actorul Steven Seagal. 
 
Numele lui Gerard Depardieu apare pe o listă cu 600 de persoane întocmită de ministrul culturii, relatează Le Figaro.
 
Ucrainenii nu vor mai putea vedea la TV filme ca ”Cyrano de Bergerac”, ”1492-Cucerirea Paradisului” sau ”Ultimul metrou”. Actorul francez Gerard Depardieu, care interpretează rolurile principale în aceste pelicule, se află de acum pe lista neagră a Kievului, iar presa din această ţară nu are voie să vorbească despre el sau să publice imagini cu el. 

Decizia autorităţilor din Ucraina nu este întâmplătoare. Depardieu, care are pașaport rusesc, s-a declarat în repetate rânduri un mare admirator al lui Vladimir Putin. Actorul din ”Cyrano de Bergerac” a spus chiar că este dispus să moară pentru Rusia, iar în 2014 afirma că "Iubeşte Rusia şi Ucraina, care este parte din Rusia".