ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Irakul ar putea cere Rusiei să execute lovituri aeriene asupra pozițiilor deținute de Statul Islamic pe teritoriul său. Mai mult, Bagdadul vrea ca Moscova să își asume un rol mai important decât Statele Unite în lupta împotriva grupului terorist, a declarat șeful comisiei de apărare și securitate a Parlamentului irakian, Hakim al-Zamili, informează Reuters.

"S-ar putea, cât de curând, să fim forțați să cerem Rusiei să lanseze lovituri aeriene împotriva Statului Islamic și în Irak. Cred că vom lua această decizie în următoarele zile, depinde de succesul pe care îl vor avea acțiunile lor militare în Siria", a declarat Hakim al-Zamili pentru Reuters.

Atacurile aeriene efectuate în Siria au născut speranțele Bagdadului că Rusia poate deveni un partener al Bagdadului în lupta împotriva grupării teroriste.
"Ne așteptăm să vedem Rusia asumându-și un rol mai mare în Irak, în mod clar unul mai important decât cel al Statelor Unite", a mai declarat Zamili.

Intervenția militară a Rusiei în Orientul Mijlociu, precum și acordul privind schimbul de informații încheiat cu Iranul, Irakul și Siria a sporit temerile Washingtonului că fostul inamic din perioada Războiului Rece, își recâștigă influența în regiune.