ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Transsexualii care vor să intre în armata SUA nu mai au nicio interdicție. Anunțul a fost făcut de șeful Pentagonului, care a explicat că noile reglementări vor intra în vigoare din luna iulie.

Mai cade un tabu al armatei americane. Pentagonul a decis să ridice interdicția ce se aplica transsexualilor care doresc să facă parte din armata SUA. Șeful Pentagonului, Ash Carter, a declarat că decizia vine să facă dreptate celor care se considerau discriminați și că vechile reglemenatări pe acest subiect erau "depășite", notează BBC News.

Cum era de așteptat, comunitatea LGBT din America a exultat: "Militarii noștri transexuali și familiile lor pot sufla ușurați. Suntem recunoscători ministrului Carter pentru acest demers istoric", președintele unei asociații care a militat pentru ca transsexualii să beneficieze de acest drept.
 
Anunțul de vineri al Pentagonului vine după ce, luna trecută, Senatul SUA a confirmat nominalizarea, de către Obama, a lui Eric Fanning în funcția de șef al Departamentului Apărării, acesta fiind primul homosexual declarat numit în fruntea Pentagonului.
 
După abrogarea în 2011 a principiului „Don’t ask, don’t tell!”, homosexualii din US Army au primit dreptul de a face parte din Armata SUA. Pentagonul nu a aplicat același principiu și transsexualilor până la decizia de vineri a lui Carter.