ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inundații catastrofale au lovit statele americane Carolina de Sud și Carolina de Nord, din sud-estul țări, informează presa americană, citată de Reuters.

Din păcate, aceste fenomene au făcut cel puțin opt morți, Guvernatorul Carolinei de Sud, Nikki Haley afirmând că statul său a fost afectat de ploi care vin o dată la 1.000 de ani. În unele părți, s-au înregistrat 500 litri de precipitații/m2.

"Dacă sunteţi în casă, rămâneţi în casă. Nu este cazul să ieşiţi să faceţi poze", i-a îndemnat Haley pe locuitori", a spus Haley.

Orașul Georgetown este acoperit de ape, iar autostrada care leagă această localitate de Charleston, este și ea inundată.

"Toate ambulanţele sunt pe teren, răspunzând apelurilor. Oamenii sunt evacuaţi din case cu bărcile", a declarat purtătoarea de cuvânt a comitatului Georgetown, Jackie Broach.

Curse de tren au fost anulate din cauza vremii nefavorabile. Într-un oraș, coșgiucele au ieșit din gropile în care erau îngropate și plutesc pe ape.